2022-02-19 11:06:23• hírek • Bede Emőke

Nyolc kutya támadt rá egy 10 éves fiúra Sepsiszentgyörgyön

Huszonnégy órára őrizetbe vették annak a nyolc kutyának a tulajdonosát, melyek a hét elején Sepsiszentgyörgy egyik utcájában rátámadtak egy 10 éves kifiúra. Ezen felül szombaton a bíróság előtt is meg kell jelennie, ugyanis kezdeményezték ellene az előzetes letartóztatást. A digi24.ro információi szerint a férfi a földön fekve találta meg a gyereket, viszont annak ellenére sem vitte kórházba őt, hogy a fiú egyértelműen rendkívül súlyos állapotban volt.

A kisfiú épp az iskolából tartott hazafelé, amikor a nyolc kutya körülvette és megtámadta őt. A kutyák tulajdonosa, egy helyi állatorvos az út szélén fekve találta meg a gyereket, akit ahelyett, hogy kórházba vitt volna, beültetett a kocsijába, majd hazavitt a saját otthonába. Itt megpróbálta kitisztítani a gyerek sebeit, és még egy teával is megkínálta, mentőt azonban csak ezek után hívott.


A szentgyörgyi ügyészség szóvivője, Ionel Padurariu elmondta, amennyiben nem lépnek fel komplikációk, a kiskorú sérülései, melyek egyértelműen veszélyeztették az életét, legalább 55-60 napos kezelést igényelnek. A fiút először a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, viszont a testét borító harapások és karmolások miatt olyan súlyos állapotban volt, hogy rövid időn belül átszállították egy brassói intézménybe. Úgy tudni, már két műtéten átesett, viszont további operációkra is szüksége lesz.


A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Radu Stroe elmondta, az ügyben testi sértés és a kutyatámadás megelőzését célzó intézkedések elmulasztása miatt indítottak nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: